נהוג לחשוב שרק ילדים בגילאי בית ספר עורכים אבחון דידקטי מכיוון שאלו הזמנים בהם מתגלים לראשונה לקויות הלמידה. עם זאת, לא כך המצב. מכיוון שלקויות למידה לא חולפות מאליהן, הקשיים שמלווים אותם לא נגמרים כשמסיימים את התיכון. אנשים רבים ממשיכים להתקשות בכתיבה וקריאה או בארגון, ריכוז ושלל פעולות נוספות גם בצבא, באוניברסיטה ובחיים באופן כללי.
כשסטודנטים מתחילים ללמוד באוניברסיטה הם מתחילים לשים לב שיכולות הארגון שלהם מקשים עליהם להתכונן היטב למבחנים או להגיש עבודות בזמן. לא רק זה, אלא שהמבחנים עצמם הופכים לאתגר לא פשוט בדומה למבחני הבגרות. בדיוק לשם כך יש אבחונים דידקטיים לסטודנטים. האבחון הדידקטי יעזור לסטודנט, בין אם הוא ערך בעבר אבחון דידקטי ובין אם לא, להבין טוב יותר את הקשיים שלו, לקבל כלים חדשים להתמודדות עם קשיים אלו ולהבין איך אפשר לשפר את המצב.
כדאי לדעת שמלבד העזרה והתמיכה שמתקבלת מהמאבחן בנוגע להבנת המצב, ישנן הקלות לסטודנטים לקויי למידה באוניברסיטה ובמכללה. חלק לא מבוטל של 5.6% מהסטודנטים בישראל סובלים מלקויות למידה שמקשות עליהם בלימודים באקדמאיים. דיסלקציה, הפרעת קשב וריכוז ועוד לקויות למידה שונות הופכות להיות נטל על הסטודנטים והם זכאים להקלות שונות בבחינות.
בין ההקלות לסטודנטים:
בנוסף להקלות אלו שעוזרות בחלק הלימודי, ניתן גם להשיג הקלות כספיות של מימון חלקי של הלימודים. הקלות אלו מתקבלות רק לאחר אבחון מקצועי ואיכותי אצל מכון אבחון מוסמך בלבד.